Известие

Collapse
No announcement yet.

Бял пушек,мирис на сурова нафта....

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Бял пушек,мирис на сурова нафта....

Здравейте,карам Алфа Ромео 166, 2.4, JTD, '99 г.,симптомите на болеста са следните-бял пушек,докато колата загрее и мирис на сурова нафта,предположението-проблем с дюзите или сегменти(за сегментите разбрах,че ако проблема е в тях,колата трябва да има ниска компресия,при мен този проблем го няма),въпроса ми е-сменя ли се разпръсквача на дюзата или се сменя цялата дюза и ориентировъчна цена на дюза,дочух нещо от рода на 400-600 лева на дюза,благодаря Ви предварително за вниманието!
    sigpicАлфа Ромео 166, 2.4 JTD, 136 hp, '99 г., кожен салон МОМО, 16" TORRA +++

Белия пушек ми мирише на турбина която гори масло...Но това е само според мен.

Comment

Я загледай по-внимателно да няма лек синкав отенък белия пушек. Някой да я форсира и се взираш. Че по-скоро черния пушек е характерен за наще колици
      166, 2.4 JTD'00

Comment

Има син отенък,да,за черен съм гледал,не се появява или трябва много да я презоря за да пусне малко черно,но пък мириса на сурова нафта се долавя без проблем,и то доста осезаемо,иначе компресия си има,човека при когото си правя колите от години и ми е личен и много добър приятел е на мнение,че ако белия пушек си стои при загряла кола-са симерини,ако е само при студена,а после намалее или изчезне-дюзи,които не разпръскват качествено горивото,и пропускат малки капчици необработена нафта,която на свой ред излиза през аспуха като бяло-синкав пушек и мирише много,има още един вариант-проблем с аспуха или катализатора?!Та за това питах и за разпръсквачите-сменят ли се отделно или трябва цялата дюза,на 156-ците е цялата дюза и е около 500 лева едната.
        Last edited by vnimavai; d.m.y г., 09:50.

Comment

Ми аз до колкото знам синия пушек не е на нафта. А иначе дюзите се рециклират, че нови са цифра. Пробвай с търсачката, има писано. Ако мислиш, че може да е от тях можеш да пробваш с някаква добра добавка за почистване на дюзи
          Last edited by Chimev; d.m.y г., 10:14.
          166, 2.4 JTD'00

Comment

Турбо recycle
            sigpic Alfasud/156 1.8ex
            156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Ново "Garett"-че...
              Giulietta 1,6 JTDm 2013
              156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Пробвах с добавка,една американска Lucas,пак си остана пушека,само не разбрах-турбо ли е проблема или дюзи?

Comment

Имаше една тема на колега с прецакана дюза и доколкото си спомням колата пушеше много черно. Потърси в раздела
                  166, 2.4 JTD'00

Comment

Първоначално публикувано от vnimavai Покажи съобщение
                    Пробвах с добавка,една американска Lucas,пак си остана пушека,само не разбрах-турбо ли е проблема или дюзи?
                    Виж тази тема може да ти е полезна. http://clubalfaromeo.com/forum/showt...E1%E8%ED%EA%E0
                    sigpic Alfasud/156 1.8ex

Comment

А как е антифризът?Държи ли ниво?
                      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

И последно - от сурова нафта или масло? Е пушека?
                        Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщение
                          Турбо recycle
                          Точно чета темата и ми се въртеше в главата турбо и ето че ти си го споменал...
                          Май на там отива работата колега...
                          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                            Точно чета темата и ми се въртеше в главата турбо и ето че ти си го споменал...
                            Май на там отива работата колега...
                            Питай патило
                            sigpic Alfasud/156 1.8ex

Comment

Колеги,антифриз налях на 7000 км половин литър,а масло-за същите 7000 км 1 литър,и като имате впредвид,че е на макс сега,прегледах всички теми по този въпрос но пак не става ясно,а знаете че проверяването на всички възможни неща ще отнеме доста време(и не малко пари).Значи до тук-възможните проблеми може да са-сепаратор на маслените пари,турбо,гумички на клапаните,гарнитура на главата,свещ,аспух(катализатор).От мен-за антифриза и маслото казах,подгряваща свещ имам със сигурност,поне една за смяна-ще ги сменя и петте,спрях се на Denso,турбото се включва след около 1500-1600 оборота,колата си върви много добре,разхода на дълго ми е 5.8-6.3 на сто,за мириса всички ми казват,че е на сурова нафта,не вода,не масло,тва дето връща част от необработените газове,обратно в двигателя за дообработка не ми работи със сигурност,съветват ме да не го оправям,доста хора са си го спрели умишлено,та по тези факти можем ли да изключим някой от предположенията,да останат поне 1-2?!Благодаря пак на всички!

Comment

Working...
                              X